Když přijde na Vánoce, není nic, co bych nevyzkoušela. I když se pak vždy vracím k léty prověřené klasice. Jako každý rok máme na Štědrý den k večeři kapra se salátem, ale vím, že hodně z Vás si dává místo toho lososa nebo ryby vůbec nejí a upřednostňuje řízky.
Když se ke mně dostala výzva s Hellmann’s, tak jsem jí nejdříve zavrhla, protože (jak už asi většina z Vás ví), jsme doma už před měsíc nemocní a neměla jsem náladu na nějaké experimenty v kuchyni. Ale pak se mi to rozleželo v hlavě řekla jsem si, že přeci jenom něco zkusím a třeba tak někomu vnuknu myšlenku na zcela nové pojetí vánoční úpravy lososa 🙂
Ingredience:
4 ks lososa nakrájeného na větší kostky
100g kukuřičních lupínků
50g parmezánu
rozmarýn
tymián
mouka a vajíčka na obalování
olej
uvařené brambory jako příloha
tatarská omáčka Hellmanns delikátní
Postup:
1. Lososa umyjeme a nakrájíme na větší kousky.
2. V hmoždíři si rozmačkáme lupínky na malé kousíčky (ne úplně na prach!) a v misce smícháme s parmezánem, tymiánem a rozmarýnem. Jestli nemáte hmoždíř, dejte si lupínky do sáčku a roztlučte třeba kladívkem, hrníčkem a pod.
3. Lososa obalte v mouce, vajíčku a směsy lupínků a osmažte na oleji.
4. Mezitím si uvařte brambory ve slupce, nakrájejte, popřekládejte máslem a osolte.
Recept je hodně jednoduchý. Ale jak se říká, v jednoduchosti je krása a platí to ne jenom v módě, ale i v jídle! Nechtěla jem nic překombinovat, ona už ta úprava lososa je plná chutí a vymýšlet pak přílohu je celkem oříšek 🙂 Jako lehčí variantu doporučuji směs salátu.
#DelikatniVyzva
* výherce Vánoční giveaway je přímo uveřejněný pod soutěžním příspěvkem, gratuluji a posílám maila 🙂
Žádné komentáře