RECEPTY

VÁNOČNÍ RECEPT- HELLMANNS S LOSOSEM

5. 12. 2016

Když přijde na Vánoce, není nic, co bych nevyzkoušela. I když se pak vždy vracím k léty prověřené klasice. Jako každý rok máme na Štědrý den k večeři kapra se salátem, ale vím, že hodně z Vás si dává místo toho lososa nebo ryby vůbec nejí a upřednostňuje řízky.

Když se ke mně dostala výzva s Hellmann’s, tak jsem jí nejdříve zavrhla, protože (jak už asi většina z Vás ví), jsme doma už před měsíc nemocní a neměla jsem náladu na nějaké experimenty v kuchyni. Ale pak se mi to rozleželo v hlavě  řekla jsem si, že přeci jenom něco zkusím a třeba tak někomu vnuknu myšlenku na zcela nové pojetí vánoční úpravy lososa 🙂

Ingredience:

4 ks lososa nakrájeného na větší kostky

100g kukuřičních lupínků

50g parmezánu

rozmarýn

tymián

mouka a vajíčka na obalování

olej

uvařené brambory jako příloha

tatarská omáčka Hellmanns delikátní

Postup:

1. Lososa umyjeme a nakrájíme na větší kousky.

2. V hmoždíři si rozmačkáme lupínky na malé kousíčky (ne úplně na prach!) a v misce smícháme s parmezánem, tymiánem a rozmarýnem. Jestli nemáte hmoždíř, dejte si lupínky do sáčku a roztlučte třeba kladívkem, hrníčkem a pod.

3. Lososa obalte v mouce, vajíčku a směsy lupínků a osmažte na oleji.

4. Mezitím si uvařte brambory ve slupce, nakrájejte, popřekládejte máslem a osolte.

Recept je hodně jednoduchý. Ale jak se říká, v jednoduchosti je krása a platí to ne jenom v módě, ale i v jídle! Nechtěla jem nic překombinovat, ona už ta úprava lososa je plná chutí a vymýšlet pak přílohu je celkem oříšek 🙂 Jako lehčí variantu doporučuji směs salátu.

#DelikatniVyzva

 * výherce Vánoční giveaway je přímo uveřejněný pod soutěžním příspěvkem, gratuluji a posílám maila 🙂

    Odpovědět