Miluji sladké snídaně. Nejraději dělám lívance, akorát ne vždy se mi chce přes půl hodiny čekat, než mi nakyne těsto 🙂 Lepší variantou jsou vafle, u kterých nemusím moc dávat pozor, aby se mi na pánvi nerozteklo těsto, případně abych je správně otočila a nezmuchlala (ano, i to se mi stalo). Vafle jednoduše zavřu ve vaflovači a čekám, až se udělají 😀
Objevila jsem tento zdravý recept a musím říct, že je skutečně moc chutný. Mým měřítkem již nějakou dobu nejsou mé preference, nýbrž reakce obou dětí. A naštěstí tyto měly úspěch!
Ingredience
- 1½ střední batáty (cca 380g, nakrájená a předvařená)
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 PL kypřícího prášku do pečiva
- 1 ČL skořice
- 2 PL třtinového cukru
- 1 vajíčko
- ¾ hrnku mandlového mléka
- 1 PL kokosového oleje
- 1 PL vanilkového extraktu
Ozdoba:
- ¼ hrnku borůvek
- 1 PL arašídového nebo mandlového másla
- 1 ČL javorového sirupu nebo medu
Postup
- Uvařte batáty.
- Zpracujete suché suroviny – vločky, prášek do pečiva, skořici, cukr- nejlépe ve food procesoru nebo mixéru. Vysypte do mísy.
- Zpracujete mokré suroviny – batáty, vajíčko, olej, mléko a vanilku – nejlépe ve food procesoru nebo mixéru.
- Přelijte mokré ingredience do mísy se suchými a míchejte dokud se nespojí.
- Dejte do vaflovače lžičku oleje, a směs (pokud chcete mít malé vafle, stačí dát trochu těsta doprostřed).
- Obložte si vafle borůvkami, máslem a zakápněte sirupem 🙂
Žádné komentáře