RECEPTY

VAFLE ZE SLADKÝCH BRAMBOR

16. 4. 2017


Miluji sladké snídaně. Nejraději dělám lívance, akorát ne vždy se mi chce přes půl hodiny čekat, než mi nakyne těsto 🙂 Lepší variantou jsou vafle, u kterých nemusím moc dávat pozor, aby se mi na pánvi nerozteklo těsto, případně abych je správně otočila a nezmuchlala (ano, i to se mi stalo). Vafle jednoduše zavřu ve vaflovači a čekám, až se udělají 😀 

Objevila jsem tento zdravý recept a musím říct, že je skutečně moc chutný. Mým měřítkem již nějakou dobu nejsou mé preference, nýbrž reakce obou dětí. A naštěstí tyto měly úspěch!

Ingredience

  • 1½ střední batáty (cca 380g, nakrájená a předvařená)
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 PL kypřícího prášku do pečiva
  • 1 ČL skořice
  • 2 PL třtinového cukru
  • 1 vajíčko
  • ¾ hrnku mandlového mléka
  • 1 PL kokosového oleje
  • 1 PL vanilkového extraktu

Ozdoba:

  • ¼ hrnku borůvek
  • 1 PL arašídového nebo mandlového másla
  • 1 ČL javorového sirupu nebo medu

Postup

  1. Uvařte batáty.
  2. Zpracujete suché suroviny – vločky, prášek do pečiva, skořici, cukr- nejlépe ve food procesoru nebo mixéru. Vysypte do mísy.
  3. Zpracujete mokré suroviny – batáty, vajíčko, olej, mléko a vanilku – nejlépe ve food procesoru nebo mixéru. 
  4. Přelijte mokré ingredience do mísy se suchými a míchejte  dokud se nespojí.
  5. Dejte do vaflovače lžičku oleje, a směs (pokud chcete mít malé vafle, stačí dát trochu těsta doprostřed).
  6. Obložte si vafle borůvkami, máslem a zakápněte sirupem 🙂

    Odpovědět