Taky to znáte, že stojíte o víkendu ráno v kuchyni a horlivě přemýšlíte, co budete vařit? A hlavně co bude jíst Vaše dítě?
Mně se to stává hodně často a ne jenom o víkendu. Pomalu každý druhý- třetí den jsem v koncích a nedokážu vyplodit žádný recept. A teď to mám ještě stížené tím, že bych ráda vařila zdravě a splnila si své předsevzetí- dokud nemůžu 100% cvičit, tak upravím aspoň stravu a začnu tím, že vynechám pečivo (občas si kousnu trochu chleba) a sladké (spíše omezím, snažím se energii nahnat z ovoce, ale budu upřímná, občas si dám trochu čokolády 😀 ).
Takže brouzdám po internetu a hledám, co za recepty mě osloví.
Tentokrát jsem narazila na úplně vynikající polévku (zkouším nové chutě- pro mě bylo poprvé i s chřestem). Trochu jsem se obávala, zda chuť nebude až příliš cizokrajní, ale je neuvěřitelně příjemná, sladká a dobrá. Určitě radím vyzkoušet!
Ingredience:
* 1 střední cibule
* 2 stroužky česneku
* 1 větší řapíkatý celer (jedna tyčka)
* 3 střední batáty
* 1/2 lžičky sušeného tymiánu
* 4 hrnky vývaru
* 1 hrnek kokosového mléka
* sůl a pepř
Postup:
1. Nakrájejte cibuli a celer, osmahněte na trošce olivového oleje zhruba 4 min, dokud nezesklovatí, přidejte rozmačkaný česnek a restujte ještě minutu.
2. Přidejte očištěné batáty nakrájené na kostičky, tymián a sůl. Přilejte vývar a vařte cca 20 min, dokud nebudou batáty měkké.
3. Polévku rozmixujte dohladka a nakonec přilejte kokosové mléko. Ochutnejte a dosolte a dokořeňte dle libosti.
4. Kdo chce, může si navrch ještě orestovat trochu anglické slaniny do křupava.
Dobrou chuť 🙂
Žádné komentáře