RECEPTY

SWEET POTATO SOUP WITH COCONUT MILK

15. 5. 2016

Taky to znáte, že stojíte o víkendu ráno v kuchyni a horlivě přemýšlíte, co budete vařit? A hlavně co bude jíst Vaše dítě?


Mně se to stává hodně často a ne jenom o víkendu. Pomalu každý druhý- třetí den jsem v koncích a nedokážu vyplodit žádný recept. A teď to mám ještě stížené tím, že bych ráda vařila zdravě a splnila si své předsevzetí- dokud nemůžu 100% cvičit, tak upravím aspoň stravu a začnu tím, že vynechám pečivo (občas si kousnu trochu chleba) a sladké (spíše omezím, snažím se energii nahnat z ovoce, ale budu upřímná, občas si dám trochu čokolády 😀 ).

Takže brouzdám po internetu a hledám, co za recepty mě osloví.

Tentokrát jsem narazila na úplně vynikající polévku (zkouším nové chutě- pro mě bylo poprvé i s chřestem). Trochu jsem se obávala, zda chuť nebude až příliš cizokrajní, ale je neuvěřitelně příjemná, sladká a dobrá. Určitě radím vyzkoušet!

Ingredience:

* 1 střední cibule

* 2 stroužky česneku

* 1 větší řapíkatý celer (jedna tyčka)

* 3 střední batáty

* 1/2 lžičky sušeného tymiánu

* 4 hrnky vývaru

* 1 hrnek kokosového mléka

* sůl a pepř

Postup:

1. Nakrájejte cibuli a celer, osmahněte na trošce olivového oleje zhruba 4 min, dokud nezesklovatí, přidejte rozmačkaný česnek a restujte ještě minutu.

2. Přidejte očištěné  batáty nakrájené na kostičky, tymián a sůl. Přilejte vývar a vařte cca 20 min, dokud nebudou batáty měkké.

3. Polévku rozmixujte dohladka a nakonec přilejte kokosové mléko. Ochutnejte a dosolte a dokořeňte dle libosti.

4. Kdo chce, může si navrch ještě orestovat trochu anglické slaniny do křupava.

Dobrou chuť 🙂

 

    Odpovědět