RECEPTY

SALMON WITH A GREEK YOGHURT

7. 5. 2016

Už dávno jsem chtěla sepsat na blog tento jednoduchý recept na lososa, který doma  všichni úplně zbožňujeme.


Objevila jsem ho asi před 3 lety v jednom časopisu a od té doby se stal mým nejoblíbenějším. Úpravu ryb mám ráda spíš na přírodno, nejlépe grilované, ale tady ten kontrast jogurtu s koprem a hořčicí, dodáva lososovi fresh nádech.

Doporučuji vyzkoušet!

Ingredience:

* 2 filety lososa

* 1 řecký jogurt

* 1 lžičku dijonské hořčice

* 2 PL nasekaného kopru

* trochu šťávy z citronu

* sůl a pepř

Postup:

Lososa omyjeme, vysušíme a pořádně posolíme a okořeníme ze všech stran.

Zapékací mísu si zakápneme olivovým olejem, ať se ryba zespod nepřipeče.

V misce si rozmícháme jogurt s hořčicí, koprem a šťávou z citronu, dochutíme solí a pepřem.

Lososa přendáme do mísy a na vrch naneseme jogurtovou směs.

Dáme zapéct na 180°C zhruba na 20 min.

*jako příloha se hodí skoro vše, já si dělám parmazánové rizoto.

    Odpovědět