O víkendu jsme s Romčou zajely až do Liberce, navštívily Mikynu a objednaly si (s mojí skrytou obavou) smoothie bowl. Původně jsme měly v plánu totiž lívanec se slaným karamelem, ale jelikož nebyl, volba padla sem.
Jaké bylo mé překvapení, když jsem opatrně vložila lžičku do úst!
Tak krémová, sladká a skutečně výborná kaše!
Bylo to tak dobré, až jsem se nechala slyšet, že bych jí mohla snídat denně.
Takže jsem přijela domů a vrhla se na recept. Myslím, že se mi povedlo chuť docela napodobit, dokonce jsem si akčně vyrobila i domácí granolu.
Určitě musíte zkusit! A dokonce mi to jí i Filípek, takže si dokážete představit, jak dobré to asi je 🙂
Ingredience:
1 banán (nejlépe přezrálý)
35g kešu oříšků (namočené přes noc ve vodě)
20g javorového sirupu nebo 5ks sušených datlí (namočených přes noc ve vodě)
50g borůvek
5g chia semínek
25g vody
Postup:
1. Večer před snídaní si namočte kešu a popřípadě datle.
2. Ráno dejte do mixéru všechny přísady, s vodou pak opatrně. Záleží jak chcete mít tekutou směs, přilévejte tedy postupně.
3. Stačí pak dát do misky a ozdobit podle libosti. Já si dávám domácí granolu, kokos, borůvky, jahody když jsou… Fantazii se meze nekladou 🙂
Dobrou chuť!
Žádné komentáře