Tento recept jsem vyzkoušela několikrát a naprosto ho zbožňuji! I když je příprava o něco delší, určitě stojí za to celý proces absolvovat, protože výsledek je naprosto boží.
Pokud jste milovníci kokosu a manga jako já- 100% musíte ochutnat!
Na netu najdete hromady receptů, jak sticky rice připravit, já ji dělám následovně:
Ingredience:
1 hrnek sticky rice (lepkavá rýže, koupit se dá na netu nebo v Sapě)1 mango nakrájené na kousky250 ml kokosového mléka1/2 ČL soli55g třtinového cukru1 PL pražených sezamových semínekPostup:1. Důkladně properte rýži a nechte ji ve vodě alespoň 8 hodin (nejlépe přes noc).
2. Uvařte rýži v rýžovaru nebo nad párou, občas zamíchejte (pozor, nad párou se vaří rýže i několik hodin, než je měkká!). 3. Nakrájené mango uložte zatím do lednice.4. V pánvi rozpusťte cukr v kokosovém mléku a přidejte trochu soli. 1/4 mléka odložte stranou.5. Až bude rýže uvařená, smíchejte s kokosovým mlékem.6. Podávejte s vychlazeným mangem, polité trochou zbylého mléka a posypte upraženým sezamem.
Žádné komentáře