Dala jsem si předsevzetí, že budu zkoušet nové věci. Mezi ně patří i ochutnat quinou- známou pochutinu, o které se teď píše snad všude. Je to neuvěřitelně výživná obilnina a v dnešním “moderním světě” se těší veliké oblibě. Ne jen že je bohatá na vlákninu a bílkoviny, obsahuje i mnoho minerálních látek, vápník, horčík a vitamín E. Tohle vše mi dopomohlo k rozhodnutí, abych obětovala 100,- za malý pytlíček a vyzkoušela ji.
A dojem? Je zvláštní… Snědla jsem ji, ale více mi chutnala pak večer, když jsem si ji smíchala s rýží 🙂 Našla jsem perfektní recept, tak kdo má rád Čínu/Azii, doporučuji!
Ingredience:
- 2 kuřecí prsa nakrájena na 1cm kostky
- sůl a pepř
- 1 PL olivového oleje
- 3 PL sojové omáčky
- 2 PL vinného octu
- 2 PL medu
- 1 stroužek protlačeného česneku
- 1/2 ČL nastrouhaného zázvoru
- 1 ČL kukuřičného škrobu
- 1/2 hrnku nakrájené jarní cibulky
- 1 ČL sezamu
- 1 hrnek quinoi
- 2 hrnky vývaru
Postup:
1. Posolíme a okořeníme kousky kuřete, dáme rozehřát olej a osmahneme kuře.
2. Mezitím smícháme dohromady sojovku, vinný ocet, med, česnek a zázvor.
3. Když je kuře uvařené, přidáme nakrájenou cibulku a sojovou zálivku. Rychle zamícháme s kuřetem- směs se začne lepit na pánev. Posypeme sezamem a podáváme na quinoi.
– Quinou uvaříme dle návodu na obalu, nejlépe ve vývaru.
Dobrou chuť 🙂
Žádné komentáře